Forum: ⚠️Game mode/game booster/etc

1.0
Witam, jako etatowy poszukiwacz tematów odnośnie sprzętów z których korzystamy, wartych poddania dyskusji dla wyrównania szans wszystkich eSkoczków lub jasności w tematach hardware'owych chciałbym zachęcić do dyskusji na temat wbudowanych w telefony systemów wspomagania.🖖
Jak część z Was wie, zmagam się z Ala parkinsono/padaczkowymi drgawkami które utrudniają mocno skakanie i zabierają chęć z gry. Kupiłem też nowy telefon POCO X7 PRO i podczas dzisiejszego skakania postanowiłem sprawdzić co oferuje wbudowana opcja Gamęe Turbo(w Motoroli miałem dużo uboższy "Tryb Gry" jeśli dobrze pamiętam nazwę - co marka to inne rozwiązanie jak choćby game booster, etc - jawne bądź nie).
Przeglądając ustawienia znalazłem w "ulepszone sterowanie dotykowe" pole "wrażliwość na drobne gesty"...
Co w teorii "poprawia wrażliwość na drobne gesty przy dotykaniu i przesuwaniu".
I można ustawić 3 poziomy(niski,średni,wysoki).
Włączyłem to ustawienie na wysoki, i wydaje mi się że ignorowało to mniejsze kontry, jak zmieniłem na średni to w 1 skoku zrobiłem 116.80 m co jest wynikiem sporo ponad moje obecne możliwości.
Niby to ma poprawiać tylko kwestie dotyku, ale wydaje mi się że ma to duże przełożenie też na pracę żyroskopu(lub zadziałało placebo lub akurat przez moment ręce mi nie drgały?🤔). Niemniej, w ustawieniach zauważyłem też szybsze sczytywanie dotyku, etc.
Nie tylko ja, opisywałem już że np. na Iphonach wrażenia że skakania są dużo fajniejsze i steruje się jakby łatwiej(personalnie z iPhona mam najlepsze wrażenia ogólne, ale na Samsungu jakimś flagowym chyba, miałem wrażenie że skoczka jak się ustawi w pozycji to jakby sam trochę korygował wybicia z lotu - może autowkręta, może faktycznie jakieś wspomaganie hardwarowe/softwarowe tam jest? Ciężko przez subiektywność nazwać moje spostrzeżenia faktami).
Co Wy o tym wszystkim myślicie? Sami macie jakieś jawne wspomagacze wbudowane w swoje telefony/tablety? Zmienialiście coś tam w ustawieniach? Pamiętam że Arek znalazł kiedyś "szybkość przesuwania kursora" i napisał że po daniu tego na maksa skakało mu się bardziej jak na tel do którego był przyzwyczajony, też to zmieniłem i raz wydawało się że jest lepiej, innym razem że nic to nie dało - ot subiektywizm odczuć)
Oprócz tych "wbudowanych wspomagacze" na pewno są apki do polepszania wrażeń z gry do pobrania.
No i oczywiście trzeba pamiętać że droższe telefony mają lepsze czujniki żyroskopowe, jak i rozbudowane bardziej niż tańsze modele (choć tu dużo zależy od marki i polityki firmy) algorytmy do stabilizacji pracy żyroskopu, co oprócz gier wykorzystywane jest przy stabilizacji obrazu podczas nagrywania filmów, robienia zdjęć, etc)
Wydaje mi się że Naszym celem jest sprawienie by gra była jak najbardziej na równych zasadach. Dlatego chyba warto by osoby z tańszymi telefonami spróbowały skorzystać z aptek ściągniętych ze sklepu, lub pogrzebały w opcjach telefonu/wbudowanego wspomagacza gier. I zdały relacje.
Ja więcej będę mógł powiedzieć o wspomagaczu kiedy poskaczę kilka dni. Bo drgawki u mnie raz są mocniejsze, raz słavsze, jak i częstotliwość występowania jest różna. Zresztą widać po kilku lepszych skokach w tym sezonie że czasem coś tam w miarę sensownego potrafiłem polecieć jak łapy akurat nie telepały.
Zapraszam do dyskusji
🇬🇧 Translate

0.0
Hmm, miałem spauzowane po skoku na 116.80 m, teraz odpauzowalem i 117.22 m , także 2 skoki po zmianie ustawień dość dobre🤔

🇬🇧 Translate

0.0
Na twoim miejscu spokojnie bym korzystal z kazdego wspomagacza jaki ci pomaga, w sumie nie wiem czy to pisalem ale zdrowka zycze. Sam mam problemy z reka (ofc nie takiego kalibru) wiec potrafie sobie wyobrazic jak ci to przeszkadza/wkurwia. Duzo zdrowia i sily
Co do mnie i tej motoroli - tak, bylo cos takiego ale juz srednio pamietam bo to zaraz przed tym okresem gdzie z roznych wzgledow pojebalem granie na dluzszy czas. Wydawalo mi sie ze cos pomagalo, a moze zwykle placebo bo akurat mi jakas lepsza seria siadla xD nic szczegolnego generalnie
moim 'wspomagaczem' jest chyba model telefonu po prostu, chociaz jak probowalem poskakac na 'tym samym ale innym' to znowu bylo inaczej. Moze to kwestia tego rozkurwionego szkla i zwyklego przyzwyczajenia, chociaz fakt ze jak sprawdzilem w ustawieniach programistycznych wskazania zyroskopu to byly lekko inne. Temat rozwojowy, ty sie na tym znasz to moze powrzucam jakies skriny z tej diagnozy i powiesz mi dlaczego ten sam model telefonu lekko inaczej reaguje na moje ruchy, tak jakby bardziej 'sztywno'. W locie moze i by nawet pomoglo, ale przy gibonie tylko przeszkadza
🇬🇧 Translate

1.0
@Arek, dzięki wielkie Mordko , wzajemnie🙂 wrócę silniejszy.. choćbym miał se protezy bioniczne wstawić 😂
Szczerze to byłeś 1 osobą o której pomyślałem jak to ustawienie znalazłem, bo robisz rozpierdziel zmagając się z trudnościami których większość nie ma, a tak może robiłbyś po 2x 119 na takiej 🇫🇮FIN gdyby coś niwelowało problemy z łapami 💪🙂
No przeszkadza, ale wkurwia bardziej. Wiesz jak to jest w tej grze, czekasz na ten jeden skok i czekasz, nagle idzie i w połowie już wiesz że uja z tego będzie bo łapy oszalały(jak w tym 116.50 m co wrzuciłem 🤦♂️ najlepsza 1 faza lotu a tu nagle mini gibbon w środku lotu...ech)
Co do Motki, to jakbyś sobie przypomniał te ustawienia co w niej zmieniłeś to było by super. (Nie wiem czy to nie było w klawiatura, szybkość przesywania wskaźnika?🤔 Coś z szybkością przesuwania wskaźnika mi się kojarzy a tylko takie coś znalazłem) Bo może stąd różnica między dwoma takimi samymi telefonami?
Warto by jeszcze sprawdzić czy aktualizacje są identyczne, zrobić na tym długo wyczekiwanym nowym kalibracje(polecam postawić go na parapecie, kaloryferze podczas kalibracji zerowej, bo najmniej drgań z podłogi złapie + oczywiście tak żeby aparat był poza punktami styku)
Ekspertem zbytnio nie jestem, raczej amator samouk. Ale możesz podesłać. Krótkie filmiki z tego jak to skacze? Może razem coś podziałamy.
Ale zawsze jest też gorsza opcja - nawet chipy z tej samej serii się od siebie ciut mogą różnić, a nawet szansa że w obu tel są czujniki z tej samej serii jest nikła :/
🇬🇧 Translate

0.0

🇬🇧 Translate