@KarolSternicki, tak, drużynówka to dość złożona operacja, trzeba byłoby pewnie zacząć od naboru chętnych. Jak na razie jednak nie widać ekscytacji tym pomysłem, więc pewnie odpuścimy, może za rok... znowu. 😄
Odcenzurowany. 👍😉
Ja też nie jestem zwolennikiem rywalizacji na punkty, ale pamiętajmy, że to ma być tylko urozmaicenie przez 1 tydzień (4 skocznie grane jednocześnie). Jeden taki turniej by się przydał, bo to świetna okazja do powalczenia z topką, która bardzo dalekie skoki będzie pewnie i tak lądować zachowawczo bez telemarka.
na jednej skoczni cztery skoki liczone na MŚ w lotach.
Niestety obecnie max to 2 serie. Oczywiście technicznie można zrobić więcej, ale raczej nie ma sensu dla 1 turnieju.
@all
Turniej 4 skoczni super pomysł.
Jestem za tym, żeby rozgrywany był szybciej - nawet w tydzień. Podoba mi się, że miałby być rozgrywany na 2 maluchach + 2 średniakach. Dałbym do wybrania po jednej skoczni każdemu z czterech ostatnich zawodników w PŚ na dzień zakończenia ostatniego konkursu przed TCS.
Mistrzostwa Polski na PC.
Te akurat nie trafiają w mój gust, bo nie chce mi się grać na kompie, ale oczywiście nie odpuszczę jak takie zawody się odbędą;)
Mistrzostwa Świata w Lotach.
Jak najbardziej i powiedziałbym, że nie tylko w lotach. Jestem za rozgrywaniem MŚ tak jak faktycznie w danym roku będą rozgrywane - jednego roku klasyczne (oddzielnie zawody na maluchu i oddzielne na średniaku), kolejnego roku w lotach (nie mam faworyta co do opcji rozgrywania na dwóch skoczniach (2 skoki) czy na jednej (4 skoki)
Lekki offtopic, powinno być to w rozwoju strony, ale jak już jesteśmy przy zmianach, to do statystyk zawodnika dodałbym:
- liczbę zwyciestw w zawodach PŚ, a także drugich i trzecich miejsc
(oczywiście z podziałem lato / zima)
- liczbę zwycięstw w całym cyklu (ten sam podział naturalnie)
@Dawid, może zróbmy próbę, że tak powiem - na pałę? Zrobimy normalny indywidualny, może być ten pierwszy w sezonie. Na tydzień przed ankieta kto chętny na próbny pilotaż drużynówki. Ty dobierasz na podstawie totalu drużyny ze zgłoszonych - mogą być sami pewniacy choćby miały być tylko 2 albo 3 drużyny. I zrobimy normalny konkurs a tą drużynówke tak na pałę na kalkulator możemy policzyć. Ale przynajmniej zdiagnozujemy podstawowe problemy i może wyciągniemy jakieś wnioski. A wiesz - jak chociaż byle jak ruszymy temat to może burza mózgów wybuchnie i coś ruszy z kopyta.
TCS - dlaczego dwa maluchy plus dwa średniaki? Nie lepiej po jednej z każdego rodzaju? Ogólnie żaden problem tylko ciekawość.
Konkurs na pc- ja na 99 procent odpadam - nie znajdę czasu żeby poskakać jak człowiek przy kompie - wersja mobilna to mój jedyny ratunek😁
@kuhmeel, fajny pomysł ze statystykami oraz z MŚ przemiennie. Może dołożyć IO raz na cztery lata😁
@Dawid, hmm, a może w ogóle upodobnić jak najmocniej nasz PS do realnego? Zrobić stały coroczny TCS i MŚ raz zwykle a raz loty - tylko obczaic formułę i zachować na stałe tak jak w realu - do tego serio może zrobić IO raz na cztery lata, pokombinować z drużynówka albo z duetami i zostaje miejsce na jakiś marcowy turniej pokroju raw air którego formuła i tak zmienia się w realu co roku więc to może być miejsce na jakieś nowości i kombinowanie. W skrócie upodobnijmy na maxa nasz kalendarz do tego prawdziwego uważając przy tym, żeby nie przekombinowac - żeby nie było sytuacji, że co tydzień gramy inny mini turniej i co roku inny.
@KarolSternicki, dobry pomysł, tylko teraz tak myślę, czy nie lepiej podjąć temat, jak sezon rozkręci się na dobre, będzie łatwiej zebrać chętnych. Zrobi się test normalnym konkursem jak mówisz, a drużynówkę zagra jako turniej specjalny i zobaczymy, co wyjdzie.
Co do skoczni TCS, 4 naraz to dość sporo i przy tym secie byłoby łatwiej ogarnąć. Na mamuta nieraz i tydzień za mało. Oczywiście to tylko propozycja, zawsze możemy zrobić głosowanie, podobnie jak w kwestii punkty czy odległości.
W kwestii upodobnienia jak najbardziej do reala, sam nie wiem. Pytanie czy nie będzie nas to niepotrzebnie ograniczać.
@kuhmeel, dzięki za sugestie, profile będą jeszcze ulepszane.
Co do konkursu w ostatniej godzinie to tylko mam wątpliwości czy nie będzie „kiszenia”@jcoob, racja, trzeba by dawać kod na 5 minut przed, tyle wystarczy na wklepanie.
No chyba ze zagramy 🇮🇹ITA😆@jcoob, no i to jest superpomysł na kolejny turniej specjalny – Gleba Cup – konkurs na punkty na 🇮🇹ITA. 😆
Jestem za drużynówka fajny pomysł. Co do urealnienia turnieju też spoko tylko nie wiem na ile się to sprawdzi bo mamy np w sezonie dwa konkursy w Polsce a w grze mamy jedną Polskę , czy też wiadomo w Niemczech jest więcej konkursów a mamy w grze jedne Niemcy
Team A 2024-11-12, 06:51 UTC+1
Legend 2024-11-12, 12:10 UTC+1
Champion 2024-11-12, 12:21 UTC+1
Team A 2024-11-12, 21:17 UTC+1
Team A yesterday, 08:06 UTC+1
Legend yesterday, 10:24 UTC+1
Jumper yesterday, 20:37 UTC+1
Team A yesterday, 20:52 UTC+1
Jumper today, 17:15 UTC+1