Forum: ❄️Winter season 2024/2025
Page:
1234
0.0
@Dawid, chyba zostałem ocenzurowany bo w rekordach zamiast nazwiska mojego są trzy kropki.😋
🇬🇧 Translate
0.0
@KarolSternicki, tak, drużynówka to dość złożona operacja, trzeba byłoby pewnie zacząć od naboru chętnych. Jak na razie jednak nie widać ekscytacji tym pomysłem, więc pewnie odpuścimy, może za rok... znowu. 😄
Odcenzurowany. 👍😉
Ja też nie jestem zwolennikiem rywalizacji na punkty, ale pamiętajmy, że to ma być tylko urozmaicenie przez 1 tydzień (4 skocznie grane jednocześnie). Jeden taki turniej by się przydał, bo to świetna okazja do powalczenia z topką, która bardzo dalekie skoki będzie pewnie i tak lądować zachowawczo bez telemarka.
na jednej skoczni cztery skoki liczone na MŚ w lotach.
Niestety obecnie max to 2 serie. Oczywiście technicznie można zrobić więcej, ale raczej nie ma sensu dla 1 turnieju.
🇬🇧 Translate
0.0
@all
Turniej 4 skoczni super pomysł.
Jestem za tym, żeby rozgrywany był szybciej - nawet w tydzień. Podoba mi się, że miałby być rozgrywany na 2 maluchach + 2 średniakach. Dałbym do wybrania po jednej skoczni każdemu z czterech ostatnich zawodników w PŚ na dzień zakończenia ostatniego konkursu przed TCS.
Mistrzostwa Polski na PC.
Te akurat nie trafiają w mój gust, bo nie chce mi się grać na kompie, ale oczywiście nie odpuszczę jak takie zawody się odbędą;)
Mistrzostwa Świata w Lotach.
Jak najbardziej i powiedziałbym, że nie tylko w lotach. Jestem za rozgrywaniem MŚ tak jak faktycznie w danym roku będą rozgrywane - jednego roku klasyczne (oddzielnie zawody na maluchu i oddzielne na średniaku), kolejnego roku w lotach (nie mam faworyta co do opcji rozgrywania na dwóch skoczniach (2 skoki) czy na jednej (4 skoki)
Lekki offtopic, powinno być to w rozwoju strony, ale jak już jesteśmy przy zmianach, to do statystyk zawodnika dodałbym:
- liczbę zwyciestw w zawodach PŚ, a także drugich i trzecich miejsc
(oczywiście z podziałem lato / zima)
- liczbę zwycięstw w całym cyklu (ten sam podział naturalnie)
🇬🇧 Translate
1.0
@Dawid, może zróbmy próbę, że tak powiem - na pałę? Zrobimy normalny indywidualny, może być ten pierwszy w sezonie. Na tydzień przed ankieta kto chętny na próbny pilotaż drużynówki. Ty dobierasz na podstawie totalu drużyny ze zgłoszonych - mogą być sami pewniacy choćby miały być tylko 2 albo 3 drużyny. I zrobimy normalny konkurs a tą drużynówke tak na pałę na kalkulator możemy policzyć. Ale przynajmniej zdiagnozujemy podstawowe problemy i może wyciągniemy jakieś wnioski. A wiesz - jak chociaż byle jak ruszymy temat to może burza mózgów wybuchnie i coś ruszy z kopyta.
TCS - dlaczego dwa maluchy plus dwa średniaki? Nie lepiej po jednej z każdego rodzaju? Ogólnie żaden problem tylko ciekawość.
Konkurs na pc- ja na 99 procent odpadam - nie znajdę czasu żeby poskakać jak człowiek przy kompie - wersja mobilna to mój jedyny ratunek😁
@kuhmeel, fajny pomysł ze statystykami oraz z MŚ przemiennie. Może dołożyć IO raz na cztery lata😁
🇬🇧 Translate
1.0
@Dawid, hmm, a może w ogóle upodobnić jak najmocniej nasz PS do realnego? Zrobić stały coroczny TCS i MŚ raz zwykle a raz loty - tylko obczaic formułę i zachować na stałe tak jak w realu - do tego serio może zrobić IO raz na cztery lata, pokombinować z drużynówka albo z duetami i zostaje miejsce na jakiś marcowy turniej pokroju raw air którego formuła i tak zmienia się w realu co roku więc to może być miejsce na jakieś nowości i kombinowanie. W skrócie upodobnijmy na maxa nasz kalendarz do tego prawdziwego uważając przy tym, żeby nie przekombinowac - żeby nie było sytuacji, że co tydzień gramy inny mini turniej i co roku inny.
🇬🇧 Translate
0.0
@KarolSternicki, good idea, but now I'm thinking if it wouldn't be better to take up the topic when the season really gets going; it will be easier to gather interested participants then. We can make the test a regular competition as you mentioned, and the team event can be played as a special tournament, and we'll see what comes out of it.
Regarding the TCS ski jumps, having 4 at once is quite a lot, and with this set, it would be easier to manage. Sometimes even a week is not enough for the big hill. Of course, this is just a suggestion; we can always hold a vote, just like with the points or distances.
As for making it as close to reality as possible, I'm not sure. The question is whether it will unnecessarily limit us.
@kuhmeel, thanks for the suggestions; the profiles will be further improved.
Regarding the last-minute competition, I just have doubts about whether it won't lead to "stagnation."
@jcoob, you're right; we should provide the code 5 minutes in advance; that should be enough time to enter it.
Unless we play 🇮🇹ITA. 😆
@jcoob, and that's a great idea for the next special tournament – Gleba Cup – a points competition on 🇮🇹ITA. 😆
0.0
I am in favor of the team competition, it's a cool idea. As for making the tournament more realistic, that's fine too, but I don't know how well it will work because, for example, we have two competitions in Poland during the season, but in the game, we only have one Poland. Similarly, in Germany, there are more competitions, but we only have one Germany in the game.
0.0
@Pawciol87, nie no bez przesady, w ten sposób to nigdy byśmy nie zagrali na połowie skoczni jak Australia, Białoruś itd😁 chodzi mi tylko o to, że zaczynamy skakać razem z pucharem świata, TCS robimy w okolicy nowego roku, robimy mistrzostwa świata takie jakie aktualnie będą się odbywać czyli zwykle albo loty i jakiś nadprogramowy turniej w miejsce raw air. I kończymy też razem ze skoczkami. Do tego można wcisnąć ze dwie drużynówki i wszystko.
Reszta zostaje bez zmian czyli losujemy czy tam wybieramy skocznie - w sumie to nawet jeszcze nie wiem jak to się dokładnie odbywa.😋
🇬🇧 Translate
0.0
@KarolSternicki, that's great!
1.0
Powoli idziemy do góry z zainteresowaniem, ja też byłbym za wcześniejszym startem. Co do zakończenia, zależy jak siły i chęci pozwolą, nie skupiałbym się na konkretnej dacie czy liczbie konkursów.
🇬🇧 Translate