@Dawid, @jcoob, według mnie low wind jest bardzo fajną kategorią. Byłoby to docenienie skoków, które z niezależnej od nas przyczyny są zapomniane. Wydaje mi się również, że nie ma sensu tworzyć dokładnych kryteriów niskiego wiatru. Po prostu skok, który zdaniem innych nie zasługuje na miano low wind, otrzymałby mało głosów w ewentualnej ankiecie. Ja ze swojej strony nominuję dwa skoki:
https://replay.dsj2.com/r/iZdjwguI3ATv - moim zdaniem najlepszy skok w wersji mobile na Węgrzech, który zasługuje na docenienie 🙂
https://replay.dsj2.com/r/d3NF8AlgMCAQ - jak zazwyczaj jestem krytyczny w stosunku do swoich skoków, tak powyższy uważam za naprawdę dobry.
Pamiętam też, że Arek przesłał kiedyś 228+ na Rosji w słabych warunkach, a Darek posiada bogatą kolekcję skoków oddanych przy niskim wietrze. Według mnie dzisiejszy skok Kuby również nadaje się do kategorii low wind.
Może podział na szczyt i lub złamanie wiatru?
Proponuję:
- skok roku
- skok w żółtej
- klasyk roku
- upadek roku/moze osobno dla styli
-skok roku ze złamanym wiatrem(jak moje 🇦🇹AUT83.87 m lub zaproponowany low wind Dawida z 🇭🇺HUN)
- skok roku z wiatrem do 2.9
- skok roku z wiatem do 3.2
- skok roku z wiatrem do 3.6
- skok roku z wiatrem do 3.9
- wyróżnienie małe skocznie osobno dla styli
- wyróżnienie średnie skocznie tez
- wyróżnienie mamuty tez
- short roku
- skok roku na pkt
?🤔
@Konrad, no ja mocno rozwazalem Twoje 🇧🇾BLR o Arka 🇷🇺RUS do nominacji ale jednak 🇫🇷FRA Dawida wygrało z racji że to UWR.
Sporo lowwindow mialem na starym tel ale on sie juz nie wlacza. Tel przejrze jak cos znajde albo na YT to wrzuce👍
@Dawid, można zrobić kilku stronną ankietę jak będą grupy, z grupa na stronę, do 5 ankiet można mieć, 1 aktywna konkursowa to 4 sloty wolne.
Wyniki można ściągać jako baze i tam jest kto na kogo głosował, ip, etc i jako prezentacje pdf.
Więc to już kwestia Twoich pryjorytetów czasowych, czy zrobić teraz na jotform i sobie ściągniesz do przeklepania kiedyś na strone, czy wolisz już mieć np do aktualności link do wynikow grup itp✌️
@Dawid, złamany wiatr to taki który ma wysoki szczyt a od polowy lotu opada, bo to jednak zupełnie inne warunki lotne jak pół skoku wieje i uniesie wysoko, niz jak caly skok jest słaby wiater🤷♂️
Ogolem z wiatrem jest ten problem że czestotliwosc próbkowania zmiany wartosci wiateu ktory sie Nam wyswietla, jest niższa niż faktyczne zmiany wiatru. Wiec jak jest mega zmienny to może wyświetlać 4.3 przez 3 klatki, choć wiało tam od 4.0 do 4.6 i to 4.3 to tylko średnia🤷♂️
No ale mniejsza, proponowalem na luzno i obojetnie jak zrobimy bedzie git✌️👍
Olympian 2022-12-26, 23:09 UTC+1
Grand Champ 2022-12-27, 08:54 UTC+1
Grand Champ 2022-12-27, 10:39 UTC+1
Legend 2022-12-27, 16:00 UTC+1
Grand Champ 2022-12-27, 22:31 UTC+1