Forum: Konkurs drużynowy
Strona:
12345
1.0
na podstawie aktualnego rankingu PŚ
@jcoob, pytanie tylko właśnie co z nowymi, którzy nic z nami nie grali. Jak puszczę „kampanię”, może być ich sporo. Wymóg dodania życiówki i podział na podstawie tego byłby chyba najprostszy. Oczywiście to też nie jest idealne i przykładowo Karolowi realnie trzeba by liczyć z 298+, a Darkowi aktualnie mniej. Ew. możemy kazać wszystkim wziąć udział w najbliższym konkursie i na podstawie tego jakoś się dobrać.
1.0
@Dawid, może wstęp do drużynówki powinien być tylko dla zawodników, którzy cokolwiek zagrali w tym sezonie PŚ?
1.0
@jcoob, moim zdaniem nadrzędnym celem drużynówki powinna być aktywizacja nowych.
1.0
@Dawid, no tak ale to jest pilotaż. Żeby wziąć udział musisz np. mieć chociaż jeden start w PŚ tak jak pisze @jcoob.
0.0
@Dawid @jcoob @karolsternicki @darek @arek
dodatkowa propozycja w razie czego:
a moze druzyny 5osobowe - a liczone wyniki 4 najlepszych
to taki backup jakby któryś się posypał i nie dosłał repów + rywalizacja w teamie o miejscówkę
widzę po prostu ryzyko, że nowi nie staną na wysokości zadania czy coś :)
1.0
@Dawid, @KarolSternicki, @Domin, z kolei ja swego czasu przy pierwszych przymiarkach do drużynówki, miałem raczej wizję, że udział w drużynówce to nagroda dla najlepszych i najbardziej regularnie grających osób. Ale nie upieram się😉 Nie mam pomysłu jak rozsądnie przypisać do drużyn ludzi, o których poziomie gry nie wiadomo nic, ani tym bardziej jak zabezpieczyć się przed zgłaszaniem się i niegraniem. Choć tutaj chyba trzeba by przyjąć, że gracz z historią, zwłaszcza w aktualnej edycji PŚ, stwarza mniejsze ryzyko takiej sytuacji, niż zupełny świeżak. Drużyny 5-osobowe wg pomysłu @Domin teoretycznie spoko, ale dla niektórych graczy wtedy będzie to oznaczać, że ich wynik się nie liczy.
Taki jeszcze pomysł na szybko to wątki na forum widoczne w trakcie konkursu tylko dla członków poszczególnych drużyn
0.0
Tak 😄
0.0
@KarolSternicki, ZDECYDOWANIE TAK 🙂🙂🙂
0.0
@dawid - jest już 16 osób jak coś.
Wliczając @NerOno 😋
0.0
Myślę, że bez problemu nazbieramy ludzi na 5 drużyn nawet. Pytanie jaki następny krok? Wrzucamy ankietę? Czy odpowiedź tutaj na forum jest wiążąca już? Wtedy indywidualnie podpytam jeszcze na stronie kilku stałych uczestników. Krok po kroku jakoś to ogarniemy a drużyny podobieramy tak jak Kuba proponował - i na pilotaż możemy zrobić wymóg przynajmniej jednego startu w tym sezonie. Jestem za tym, żeby drużyny były czteroosobowe jednak - przynajmniej w tej próbie - ktoś będzie skakał i jego skoki nie będą liczone? - trochę słabo - jak w pilotażu dużo osób da ciała to polecimy później z pomysłem Domina i wtedy będzie mniejszy strach angażować nowych. Grunt to żeby cokolwiek ruszyć z tematem i dreptać w miejscu.
I nie dreptać w miejscu oczywiście 😁