ładowanie
dsj2pl
🇵🇱🇬🇧

Forum: 🏁Finały Online MPŚ 2024/2025

Możesz użyć znaku gwiazdki (*), by zastąpić część słowa. Np. „skok*” wyszuka wszystkie posty ze słowami: skok, skoki, skoków itp.
Dawid Legenda
25.11.2024, 12:48
0.0
Turniej rozgrywany w ostatnią godzinę konkursu głównego MPŚ na skoczni pucharowej. Idea jest prosta – skaczemy w tym samym czasie a'la tryb online, maksymalizując jednocześnie wyniki w pucharze i dając sobie ostatnią szansę na poprawę (skoki będą przypisane do obu turniejów). Dla przyspieszenia wrzucania skoków warto mieć zainstalowaną aplikację DSJ2.pl i być zalogowanym. Konkurs będzie wymagał kodu podawanego na 5 minut przed startem, który trzeba wpisać do nazw skoczków w grze. Zawody odbędą się, jeśli zapisze się min. 10 osób. Zapisy w pierwszym komentarzu. ⬇️ Zapisy tylko do piątku, jako że turniej będzie wymagał zmian technicznych i muszę mieć na to chwilę.
Piszesz się? Ankieta zakończona 29.11.2024, 23:59.

Tak4Dawid (25.11.2024, 12:48)
kuba-Kamionak08 (25.11.2024, 17:52)
Ner0no (26.11.2024, 16:47)
pawel99970 (29.11.2024, 12:20)

Nie2KarolSternicki (25.11.2024, 13:19)
jcoob (25.11.2024, 14:17)

0.0
@Dawid, mnie niestety o godzinie 19 całkowicie wykluczają obowiązki rodzicielskie. Słaba pora - akurat trwa walka żeby kaszojad był najedzony, trochę chociaż umyty i poszedł spać😁
jcoob Legendawspierający
25.11.2024, 14:19
0.0
@Dawid, niestety też odpadam, prawdopodobnie będę w podróży wtedy i nie będę miał jak przysiąść
Dawid Legenda
25.11.2024, 16:28
0.0
@KarolSternicki, @jcoob, spoczko, lepszą porę jak niedziela wieczór chyba trudno byłoby znaleźć, a to jest tylko zajawka dla urozmaicenia turniejów. Jak nie będzie chętnych to też dobrze, nie trzeba będzie się babrać w kodzie. 😁
kuhmeel Mistrz
25.11.2024, 18:01
0.0
@Dawid, nie chce wyjść na niewdzięcznika. Doceniam trud włożony w urozmaicenie zawodów, ale IMHO ten akurat jest nietrafiony i zupełnie niepotrzebny. Oczywiście jak będą chętni, to życzę dobrej zabawy, ale osobiście zupełnie nie czuje tego pomysłu. Wiem, że to tylko dodatek, ale jak muszę wpisywać kod przy normalnych zawodach, to już mi się nie chce, a jak miałbym to zrobić dla jednogodzinnego konkursu, to wolę tą chwilę dłużej poszukać wiatru / poskakać i później nie musieć tego ukodu usuwac. Long story short, ja odpadam😅
Dawid Legenda
25.11.2024, 22:37
0.0
@kuhmeel, kody wynikają ze specyfiki tej gry, inaczej zbytnio nie ma jak udowodnić, że skok był oddany podczas turnieju. Jest jeszcze opcja wymaganych kolorów, ale trzeba by było sprawdzać ręcznie, a kod weryfikuje skrypt. Przyznam, że problemu kodu nie rozumiem, tym bardziej że to była od zawsze oczywistość na PC (z uwagi na buga z datą powtórki), a jego wklepanie 16 razy to 2-3 minuty "roboty". Niemniej dzięki za feedback, jakoś to przeżyję. 😁 PS. W pucharze nie mamy kodów tylko dzięki losowaniom (nikt nie zna skoczni wcześniej). Jakakolwiek formuła ze skoczniami znanymi z góry to kody must have.
kuhmeel Mistrz
26.11.2024, 11:59
0.0
@Dawid, zdaje sobie sprawę po co są kody. Mi się po prostu nie chce ich dodawać, żeby wziąć udział w godzinnym konkursie. 2-3 minuty, ale dla mnie upierdliwe😄 Natomiast, może nie wyraziłem się wystarczająca klarownie - kody nie są dla mnie główna przyczyną, tylko dodatkowym powodem. Czekam na pozostałe nowinki
Dawid Legenda
26.11.2024, 23:55
0.0
Kurczę, jak dla mnie idea turnieju, który mobilizuje do przysiądnięcia jeszcze raz na koniec i poprawy wyników, z dodatkowymi emocjami i przetasowaniami w końcówce, jest całkiem zajebista. Ale rozumiem, że większość z nas to stare chłopy zajęte dorosłym życiem i trudno przysiąść na konkretną godzinę.
0.0
@Dawid, no trafiłeś w sedno z tą konkretną godziną. Ja bym chętnie wziął udział i może kiedyś by mi się udało ale nigdy nie będę się mógł zadeklarowac. Dlatego właśnie wersja mobilna mnie ratuje bo do kompa to w ogóle chyba nigdy bym nie przysiadł. Jedynie z doskoku jak jest chwilka to telefon i lecisz. Jest jeszcze opcja żeby na początek turnieju robić taką godzinę - odpadają kody bo jest świeżo po losowaniu i godzina jest 20 - walka z dziećmi kogo to dotyczy dobiega końca😁 ale czy na początek to ma sens? Raczej nie.
Dawid Legenda
28.11.2024, 13:46
0.0
@KarolSternicki, jakiś sens jest w tej 20, ale właśnie nie ma tych emocji jak w końcówce, no i od razu odciągamy uwagę od dopiero co zakończonego konkursu. Imo ta 19 jest właśnie idealna i jak nie ma chętnych to trudno, skupimy się na tych specjalnych dłuższych formułach.
Odpowiedz