ładowanie
dsj2pl
🇵🇱🇬🇧

Forum: 🥒Sezon ogórkowy - jesień 2024

Możesz użyć znaku gwiazdki (*), by zastąpić część słowa. Np. „skok*” wyszuka wszystkie posty ze słowami: skok, skoki, skoków itp.
Strona:
jcoob
Legendawspierający
14.11.2024, 17:24
0.0
@KarolSternicki, elegancko dociskasz tą 🇱🇻LAT, 192 zaraz pęknie a potem to sky is the limit😎
KarolSternicki
Kadra A
14.11.2024, 18:04
0.0
@jcoob, chyba zaczarowane to 192. A to właśnie jest mój cel😋 ale powiem ci jedno - na tej skoczni jest jeszcze miejsce na "wejście smoka" 😁 potrzeba masy szczęścia i umiejętności. Rekord tu jest świetny ale to nie jest nawet blisko limitu. Jestem pewny, że 193 tu pęknie kiedyś a myślę, że to może być grubo ponad. Tak czuję przynajmniej. Mi brakuje troszkę umiejętności żeby zachować delikatny docisk i wytrzymać te podmuchy dlatego wchodzą mi bardziej te skoki, w których wiatr nie jest idealny tylko lżejszy. Próbuję jeszcze jutro w pracy a później wkraczam na Polskę. P.s. eleganckie to ty na Czechach skoki oddajesz choć lądowanie jedno nie wyszło 😋 muszę tam gibbona przećwiczyć kiedyś bo mi same klasyki wchodziły.
KarolSternicki
Kadra A
15.11.2024, 11:35
0.0
@jcoob, możesz zobaczyć mój skok najnowszy na 190,85 m - tak właśnie najczęściej patrole docisk przy porządnym wietrze i dobrym wyjściu z progu. Jeszcze mam braki w technice ale w sumie tydzień temu miałem tu rekord 190,04 m. Więc jest progres.
jcoob
Legendawspierający
15.11.2024, 17:26
0.0
@KarolSternicki, mi się wydaje że w locie problemów z dociskiem nie było, fajna pozycja przez cały lot, raczej zabrakło niskiego wiatru na progu i stąd niezadowalająca odległość
KarolSternicki
Kadra A
15.11.2024, 19:05
1.0
@jcoob, nie, przy dolocie do linii zabrakło lekkiego docisku. Poszedł podmuch a ja nie utrzymałem do końca pozycji. I takich miałem całkiem sporo. A wiatr na progu swoją drogą. Tak dla przykładu zwyczajnie wrzuciłem.
KarolSternicki
Kadra A
17.11.2024, 11:44
0.0
@kuhmeel, @jcoob, Pytanie do ekspertów - zrozumiem jeśli się wiedzą nie podzielicie😁 skaczę teraz na Polsce i przechodzę do rzeczy: jak poznać, który wiatr jest wart ustawiania? Macie jakiś patent? Bo ja wiem, że ma być zmienny itd. ale nie poznam go póki się o niego nie potkne 😁 ustawiam niby szaleje a po połowie serii się okazuje, że jak raz na 10 skoków łaskawie podwieje z 3.2 do 3.9 to max. Strata czasu zupełna. To samo się tyczy Austrii. @kuhmeel, szczególnie ty masz jakiś dar do tych wiatrów - kwestia przypadku czy tajemna wiedza? Więcej niż 4.3 przez sekundę mi tu nie powiało i to chyba raz czy dwa a ty masz masz tu podmuchy po 5.0!
jcoob
Legendawspierający
17.11.2024, 15:09
0.0
@karolsternicki, o żadnych metodach "sprowokowania" korzystnego wiatru na mobilce niestety nic mi nie wiadomo😑 Wiem tylko mniej więcej jakiego wiatru szukać na poszczególnych skoczniach, startowy ustawiam sobie zazwyczaj taki, jaki chcę mieć na progu. A potem to już zdaję się na łaskę algorytmów Jussiego, często jest tak, że w jednej sesji na 32 skoki tylko raz czy dwa razy wchodzi optymalny wiatr😑 zwłaszcza na maluchach jest ciężki wkurw, jak zbezcześcisz zajebisty podmuch 4,5+ uwalając wybicie, przerabiałem to niejednokrotnie😅
KarolSternicki
Kadra A
17.11.2024, 15:14
0.0
@jcoob, hehe nie chodziło mi o metody tylko o rozpoznanie wiatru do ustawiania.😁 Wiesz - odpalasz konkurs i patrzysz na wiatr - opłaca się ustawiać czy nie? Bo nie każdy zmienny dochodzi do podmuchów silnych.
jcoob
Legendawspierający
17.11.2024, 16:36
0.0
@KarolSternicki, jak przeskakuje o więcej niż 0,1 m/s na raz, to jest do grania
KarolSternicki
Kadra A
17.11.2024, 16:58
0.0
@jcoob, ooo właśnie o to mi chodziło, tak też myślałem, ale brak mi było pewności. Sorki, że tak ci gitarę zawracam ale ja całe lata nie grałem a kiedyś zawsze ustawiałem 4.0 pod narty i tyle filozofii. Trochę to jest frustrujące ale przynajmniej będę wiedział czego szukam. Ja do Polski podszedłem teraz dwa razy - w piątek jedna sesja około 4-5 konkursów i w sobotę to samo. Za każdym wszystkie skoki ponad 93 m w jednym konkursie padały i czułem, że nie ma sensu skakać tej reszty. Jeżeli ci to nie przeszkadza zbytnio to jeszcze kilka pytań przed sezonem podeślę bo jesteś chodzącą encyklopedią DSJ dla mnie.
Strona:
Odpowiedz