W końcu ktoś się odważył. 😀 Będzie okazja sprawdzić, czy działa też pod PC.
Mnie raczej rybka, bo i tak nie mam szans, ale chyba lepiej byłoby odpuścić AM. Tak to zawsze będzie gadanie, że macie przewagę. 😕
Przydałaby się jakaś nazwa.
Dam znać Zeppelinowi na maila.
@Dawid,
Hm. Dodawałem nazwę turnieju przy zakładaniu. Cos w stylu ze Komputerowy puchar Świata 2023 2024.
Możesz dodać?analogicznie żeby było porównanie do mobilnego
Może jednak bez metody AM, bo obecnie tylko 2 osoby ją stosują - a dzielić się nią nie wolno więc ta liczba się nie zwiększy, no powiedzmy 2 osoby i w niepełnym wymiarze trzecia. A daje Ona sporą przewagę w wielu aspektach i nie za bardzo to competetive🤔 I tak i tak wygrasz z czy bez, to dałbyś innym choć pozory szans na wygraną😉
@Dawid@Darek
Uważam, ze chyba pora zapytać Severina czy jego sposób gry jest taki rzeczywiście klasyczny jak myślicie.
Jego skoki nie powinny być zaliczane do ery jak ją nazwaliście po EZW.
@Domin, dlatego napisałem że 2.5 osoby korzysta, bo Severin korzysta z niepełnej metody🙂 zapewne z lokowania ticków, jak w tej wersji metody którą Andrzej chciał upublicznić, ale się nie zdecydował. Tylko bez listy seedów, więc z samego lokowania najlepszego seeda dostępnego w pętli. Ale mogę się mylić🤷♂️
@Zeppelin, Do You think Your jumps should be in AM or in after EZW era?
Idea of create this 2 grups, was to separate jumps made by "normal windserching", and thouse made by "unknow for everyone" patents to find good and extrem good winds.
Like we all know, jumping "clean" give much less oportunnity to have really good wind in air, especially when we start from low values. So if we have knowlage how to jump far away, its take less time/its easier to jump crazy far away if we use any kind of helping method.
@Domin, tak się domyślałem i nie za bardzo wiedziałem, co z tym robić, bo jednak @Zeppelin swoich skoków za AM nie uznaje i ja też nie wiem do końca, co stosuje.
Szczerze mówiąc nie brałem pod uwagę AM w turniejach i skrypt bierze skoki tylko z „po EZW”. Jak wiatr ma ADHD i są okolice 5.0 w locie, to przypisuję do AM, a wtedy skrypt nie weźmie tego do turnieju. Oczywiście mogę to zmienić, ale nie wiem, czy powinienem. Musielibyście ew. korzystać z bardziej „przystępnych” wiatrów, tylko wtedy nadal jest on jakoś tam brany z góry, a inni muszą szukać. Czy wtedy różni się to bardzo od zakazanego edytora?
Jeśli to ma być turniej o randze PŚ, to raczej widziałbym to inaczej. Może faktycznie najlepszą opcją byłby edytor ze stałym wiatrem lub jakimś dozwolonym zakresem. Mógłbym nawet zrobić dodatkową kategorię „rekordy strony” czy coś. Oczywiście tracimy ten element szczęścia z wiatrem, który ma swój urok (dodatkowe emocje), ale coś za coś – w prawdziwych skokach też to zniwelowali punktami za wiatr.
W sumie to mogę sobie zrobić turniej dla samego siebie, żeby mieć motywację żeby coś ruszyć z rekordami z kilku skoczni.
Myślę, że darujemy sobie ten turniej, który założyłem, lub ustalone zostaną jakieś bazowe zasady dla wszystkich w nowym turnieju - za dużo niepotrzebnych wątpliwości, a i sam nie wiem czy będę miał dość czasu, żeby się zaangażować.
Tak bedzie lepiej :)
Kadra A 07.12.2023, 21:32
Legenda 07.12.2023, 22:02
Kadra A 08.12.2023, 07:02
Arcymistrz 08.12.2023, 07:58
Przedskoczek 08.12.2023, 08:08
Kadra A 08.12.2023, 08:39
Arcymistrz 08.12.2023, 08:45
Arcymistrz 08.12.2023, 11:38
Legenda 08.12.2023, 12:00
Kadra A 08.12.2023, 12:53