Forum: 🛠️Rozwój strony
Strona:
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132
2.0
@Mani, witam na pokładzie i życzę dobrej zabawy. 👍
@all, jakby ktoś się zastanawiał, skąd tyle nowych kont, ruszyły nasze social media. Zapraszam do dołączenia, linki u góry po lewej. Codzienna dawka skoków, tipów i ciekawostek ze świata DSJ2 (nie) gwarantowana. 😉
1.0
@Dawid, doszło moje wsparcie Milordzie?
@All, zachęcam do wsparcia Dawida za poświęcony czas na klepanie kodu, testy, planowanie, etc.
Mamy gdzie rywalizować, bazę rekordów, itp dzięki jego mozolnej pracy🫡
No i wiadomo - w trakcie niejednego konkursu coś się sypało, i Dawid zamiast katować skocznie musiał szukać błędów w kodzie na czym cierpiał Jego dorobek w generalce😔
Polecam obsypać go złotem, w postaci dziesięcio-złotówek lub wyżej 🙂
Btw. Ponoć kto nie wspiera nigdy nie skoczy 300m na 🇦🇺AUS😉
1.0
@Dawid, myślę o jednej kwestii - jakiś taki poradnik, samouczek - zakładka - "dla początkujących". Dużo osób zakłada teraz konta a nadal mam wrażenie, że poruszają się po stronie po omacku. Ja wiem, że wszystkie info są na stronie ale taka jebitna, rzucająca się w oczy zakładka dla początkujących i w niej takie rzeczy - chcesz się dowiedzieć jak ustawiać wiatr? I jeb odnośnik - chcesz dodać skok? I jeb - jak to zrobić, co zaznaczyć, co to styl gibon a co to klasyczny - gdzie jest ranking, jak oglądać skoki, jak przełączyć na klasyki, zasady organizowania - co znaczy cyferka w opisie u niektórych, że warto na dwie nogi lądować - wszystko w jednym miejscu. Jak się komunikować - jak zadawać pytania i gdzie? I komu? Druga rzecz jeśli robimy ankietę to ona nie wiem - chyba musi iść na główną stronę bo mam wrażenie na przykładzie turnieju pc że nikt o niej wie i nie wie co to za głosowanie - tu warto wziąć to pod uwagę w kontekście drużynówki pilotażowej - dać info na główną stronę i wytłumaczyć porządnie, podkreślić, że jak ktoś się zapisze i da ciała to cały turniej szlag trafi. W tych ankietach zawsze jest max 10 głosów stałych bywalców . I na końcu moja.luzna sugestia żeby napierać z mobilną wersją a turniej pc zorganizować w innym terminie - najlepiej ogórkowym ale tu nie mam pewności - jeśli ma być teraz to musi być ten pomysł bardziej wyeksponowany.
I pamiętaj o jednym - robisz świetną robotę i ja jestem ci za nią mega wdzięczny bo ta strona dla mnie jest idealna- jeżeli pisze o czymś do poprawy to nie czepiam się tylko staram się pomóc - im więcej pomysłów tym większa szansa że strona wejdzie na wyższe obroty.
@all i płacić wszyscy składki na stronę - choćby Dawid miał przepić całą kasę to należy mu się! Na zdrowie!
@Dawid, nawet warto byłoby pomyśleć o tym, żeby ten poradnik zrobić w formie takiego króciutkiego filmiku.
0.0
@KarolSternicki, jeszcze jak miałem kanał na YT to planowałem tam pełen poradnik o poruszaniu sie po stronie, i podstaw + poradnik dla każdej skoczni. Ale zanim zmontowałem pierwszy poradnik już zrezygnowałem z prowadzenia YT o DSJ2 Mobile/PC.
Niestety nie mam obecnie dostepu do zadnego PC/lapka wiec kto inny musiałby to ogarnąć, może np taki Ty?😉 Wrzuci sie na kanał @Jcoob i podepnie na stronie, lub coś🤔 pozdro przyszła Legendo👍
0.0
@Darek, no w tym jak zwykle problem - ja dlatego nie biorę udziału w turnieju na pc bo nie mam kiedy usiąść do kompa - nie mam na to czasu - w mobilke zawsze gdzieś ukradkiem popykasz a pc to już wyzwanie. Dodając jeszcze moje lewe ręce do ogarniania czegokolwiek na pc to montaż takiego poradnika zająłby mi jakieś bliżej nieokreślone lata świetlne. Ale jeżeli nikt się tego nie podejmie to może zaangażuje pomoc i coś pomyśle tylko to grube miesiące zajmie. A wydaje mi się, że jest dobry czas teraz.
0.0
@KarolSternicki, ja na PC Byłem na scenie od 2 kwartału 2002 do ± 3 kwartału 2004 grałem. I powiedziałem sobie że nigdy więcej. Po EZW poskakałem na paczu i powiedzialem sobie że to pierdole. Ale wrociłem na 1 konkurs w 2006 i jeden w 2007 chyba. Później przerwa aż do 2020 roku. Niestety jeden typ ogarnął seedy wiatrowe i gra na PC zraziła mnie do siebie raczej bezpowrotnie🤷♂️
Mobilka dużo uczciwiej po mojemu💪 choć niestety telefon ma znaczenie 😔
No a montaż... No ja też nie umiem w to potrafić, wiec padaka robienie jakichś kompilacji rekordów, etc 😂
Nie polecam początkującym🤷♂️
0.0
@Darek, dzięki, doszło, ale... jesteś pewien? 😮
Kurczę, tak myślałem, że najbardziej aktywni jeszcze będą płacić. 🤣 Ale też do innych nie mam pretensji, w pełni rozumiem, że nie każdy chce płacić cokolwiek "na gry".
W idealnym świecie to my jesteśmy na tyle znani, że mamy sponsorów w turniejach, a strona zarabia na reklamach. Nawet była jedna firma zainteresowana turniejem sponsorowanym, ale pewnie uznali, że jesteśmy za mali. Dlatego tak ważne są te social media i aktywność na nich, bo to sposób na szerszy rozgłos. Zaobserwowanie i od czasu do czasu zalajkowanie czy skomentowanie posta nic nie kosztuje prócz chwili uwagi, a pomaga realnie rozwijać społeczność.
Na chwilę obecną wygląda na to, że reklama na FB refinansuje się z reklam na tej stronie, dlatego prośba o wstrzymanie się z regularnym wsparciem. I tak będę musiał polegać głównie na swojej wenie co do dalszych prac nad stroną, ale postaram się nie odpuścić przynajmniej drużynówki.
@Darek, raczej zwrócę Ci tę wpłatę, zbyt wiele dałeś z siebie tutaj, żeby jeszcze tyle płacić.
Co do czasu na granie, i tak bym nie dał rady długo grać, więc to nie jest duży problem. 👍
@KarolSternicki, dobre pomysły, ale nie wiem, czy dam radę czasowo ze wszystkim. Chyba wychodzę z założenia, że trzeba się trochę zaangażować i poklikać lub po prostu zapytać, bo bez tego i tak ktoś tu długo nie zostanie, to samo z podnoszeniem skilla w grze. Będę jednak na tych socialach starał się dawać takie pojedyncze łatwo strawne tipy itp.
Moim zdaniem nadal główny problem to jednak "zniechęcający" poziom turnieju. Dlatego najważniejsze, że mamy kontakty do ludzi i łatwiej będzie zrobić nabór i zaangażować drużynówką.
Co do turnieju PC, raczej nie wyobrażam sobie zawodów rangi MP poza sezonem. Jak teraz się nie uda zebrać ludzi, to nie ma sensu i tyle. Mnie wbrew pozorom aż tak na tym nie zależy, bo muszę poświęcić czas na organizację i specjalnie kupić nową myszkę. 😁 To jest dla ludzi jako ciekawe urozmaicenie, przede wszystkim dla stałych bywalców, którzy dobrze wiedzą o zapisach. Mógłbym dać newsa na główną i puścić mailing i pewnie spokojnie zebrałbym ludzi, ale nie chcę samych "noname'ów", którym nie wiadomo, czy można zaufać w kwestii udziału.
1.0
@Dawid, a mówił Ci ktoś kiedyś, zwróć tą wpłatę to Cie pozwę?🧐😂 Albo dobra zwróć te 2 500 wspomniane w filmiku😂 nie no,
10 PLN za miech gwiazdki
Roczny abonament wykupiony👍
Beka że przelew przeszedł z wpisanym w "adres" dsj2.pl 😁
1.0
@Dawid, szacunek za działanie - fajny start na FB i na stronie FAQ dla początkujących - serio odwalasz kawał dobrej roboty - dzięki! 💪👏👍 Nie wiem kiedy ty to robisz.
0.0
@Darek, niby tak, ale jednak póki co nie są potrzebne regularne wpłaty. Zostawię tę symboliczną dychę, a resztę zwrócę. Gwiazdka będzie na rok i tak. 👍
Co do adresu, ponoć domena to wirtualna nieruchomość, tak że tego. 😁
@KarolSternicki, thx, dobre pomysły dajecie to trzeba działać. 😁 Swoją drogą ładnie zażarł nam też TikTok. Twoje skoki widziało przeszło 14k ludzi, mam nadzieję, że to dostateczny fejm. 😁