@konradpindur, dzięki - super skok to ty masz na Szwajcarii - lot marzenie, oglądałem wiele razy żeby spróbować go powtórzyć ale nie wyszło , nawet nie było blisko.
@KarolSternicki, ciężki temat. Zgodnie z wcześniejszymi definicjami i ustaleniami to klasyk. Czy coś to dało że podbiłeś skoczka ciężko określić, chyba tak, może nie. Poczekamjmy na więcej opinii 🙂 pozdrawiam, super skoki🫡
@Darek, dzięki, hehe ale narobiłem zamieszania - teraz całe konsylium dorosłych chłopów ogląda skok i się zastanawia: zadrżała mu łapa czy przygibbonil cwaniak? 😁 Sorry Panowie ale lubię czasami spróbować na ostro przy klasyku😂 czekamy jeszcze na zdanie Szefa Wszystkich Szefów - Dawida. Ja ze swojej strony zapewniam, że nie miałem złych intencji. Pozdrawiam wszystkich i życzę dalekich lotów.
@KarolSternicki, wiesz - nawet jak tylko łapa zadrżała to chyba bardziej powinien Nas interesować wpływ inputów w grze na długość skoku, niż celowość lub jej brak. 😉 Nikt o złe intencje nie posądza✌️, tylko chcemy mieć porządek👍 no i oczywiście doceniamy każdy wrzucony skok💪
Fajnie że masz zajawkę na długie skakanie, na pewno jestes jednym z faworytów w zimowym cyklu, choć oczywiście mamy Jcooba, Dawida, i jeszcze kilka osób które zapewne narzuca jak zawsze kosmiczne warunki. A wracajac do skoku, tak jak napisałeś, musimy poczekać na Dawida🙂choć oczywiście kazdy ma prawo wypowiedzenia się i będzie to uwzględniane. pozdro!
@Darek, do roli faworyta to długa droga, wasze wyniki i powtarzalność przede wszystkim to nie jest mój poziom jeszcze chociaż przyznaję, że jestem dosyć nieobliczalny czasami. Mam nadzieję, że w okolicach top 6 będę się kręcił, zależy czy wszyscy mocarze z rankingu będą startować. Ja mam jeden gigantyczny problem ze skokami w wersji mobilnej ( i kilka drobnych) - mianowicie gibbon mi nie wchodzi tak jak powinien. Całe życie na pc wciskałem przyciski myszy, robiłem gibbona jakiego chciałem, podrywałem do góry i dopiero puszczałem przyciski. Na telefonie to nie przechodzi - trzeba kliknąć w ekran i puścić - zabrać paluchy i to powoduje u mnie wielkie wahanie i brak powtarzalności - muszę liczyć trochę na fart co jest deprymujące. Stąd też coraz większe moje zainteresowanie klasykiem. Do tego leży i kwiczy wykończenie skoków a także nadal borykam się z ustawieniem dobrej czułości. Ale bawię się dobrze, rekordy wpadają jakoś więc chyba ten poziom rośnie. Pozdrowienia.
@KarolSternicki, mozesz zostawiać palce na tel zawsze🤔 wiele osob tak skacze, puszczanie dopiero przed lądowaniem lub wczesniej kiedy leci sie już stabilnie👍
Nie bój nic - u mnie np. lądowanie kuleje a skacze już długo🤷♂️
Co do czułości to ja zacząłem trochę temu wrzucać w opisie na czym uskoczone, co by mieć łatwiej przy powrocie na daną skocznie. Wydaje mi sie że nie ma optimum sztywnego - bo i na małych i na dużych skoczniach skakałem okolice PB na prawie każdej czułości. Chyba tu forma dnia i ile mamy na głowie maja duży wpływ na czułość. Widze że jednego dnia "naturalnie" dociskam dość lekko, innego ciut mocniej lub jeszcze lżej, więc ustawiam ciut lżej lub mocniejszy docisk na dany dzień. No i oczywiscie sprawdzam ba czym najlepiej skakało mi się poprzednio, w opisach skoków. Zima obstawiam że będziesz przedemną👌
@Darek, no to nie wiem czy kwestia sprzętu czy czego ale jak ja nie puszczę palców to mi nie odbija skoczka do góry po gibonie i ląduje w połowie drogi do punktu k. Strasznie mi tego brakuje bo w ten sposób o długim gibbonie na małych skoczniach to prawie mogę zapomnieć. Czyli te cyfry w opisie skoku z powtórki które wrzucacie to czułość? A ja się zastanawiałem co to znaczy😁 p.s. gratulacje klasyku na Danii.
@KarolSternicki, patrząc po skokach, które zacząłeś hurtowo dodawać, to nie będziesz TOP6, tylko będziesz się bił o podium w PŚ - razem z Darkiem, Dawidem i Jacoobem będziesz w TOP4
@kuhmeel, dzięki, bardzo to miłe i motywujące Panowie, że tak piszecie o moich skokach ale spójrzmy prawdzie w oczy - na takiej Danii Darek klasykiem skaczę tyle co ja wyciągam gibbonem 😁 przyznaje przecież, że mogę zaskoczyć czasami ale poziom wielkiej czwórki ( bo liczę ciągle Arka) jest jeszcze nie dla mnie. Ty, Konrad, Adam ( jeżeli jeszcze startuje), Rataj, Dawid Meus, Domin to z tego co na szybko kojarzę teraz konkurencja dla mnie. Jest jeszcze jedna kwestia - ja 90 procent moich skoków oddaje w pracy, schowany przy pile do formatowania😁 na hali magazynowej... Tylko nie wziąłem pod uwagę jednej rzeczy - PŚ gramy w zimę a hala nie jest ogrzewana...😱 Muszę jakiś patent wymyślić na to póki czas, poobcinać palce w rękawiczkach czy coś😂 bo w domu z moim pieciolatkiem to mogę zapomnieć ( nawiasem mówiąc mój syn ma na imię Adam - zgadnijcie czemu😁 podpowiem, że gdybym miał drugiego to miałby na imię Kamil😂)pozdro
@KarolSternicki, aaa jest jeszcze Paweł Niewczas, no jest konkurencja.
Kadra A 22.10.2024, 16:05
Arcymistrz 22.10.2024, 17:25
Kadra A 22.10.2024, 19:14
Arcymistrz 23.10.2024, 09:57
Kadra A 23.10.2024, 10:42
Arcymistrz 23.10.2024, 18:23
Kadra A 23.10.2024, 19:32
Mistrz 24.10.2024, 10:38
Kadra A 24.10.2024, 12:32
Legenda 25.10.2024, 11:01